Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Een paradijs met zorgen

Een paradijs met zorgen

Chateau Meiland kennen we allemaal. Het werd een grote televisiehit en we weten hoe het afliep. Het fijne voor de Meilandjes is dat ze konden steunen op een groot televisiepubliek. Maar hoe is dat met al die andere Nederlanders die ook in Frankrijk een chambre d’hôtes begonnen en te maken kregen met Covid?

Wybrich Kaastra en Gerard Tonen besluiten in één maand tijd hun theaterleven volledig achter zich te laten en In het plaatsje Saint-Hippolyte-du-Fort in Zuid-Frankrijk een chambres d’hôtes over te nemen. Het dorp ligt  aan de voet van de Cevennen, iets boven Montpellier.

een paradijs met zorgen auteurs

Wonen en leven in Frankrijk

In Een Paradijs met zorgen tekenen Wybrich en Gerard hun verhaal op. De lezer wordt meegenomen in alles wat zij meemaken. Waarom zetten zij deze grote stap? Hoe is het om in Frankrijk te wonen? Waar krijg je zoal mee te maken als je daar een bedrijf begint? Vervolgens ontvangen zij het eerste jaar zo’n negenhonderd gasten. Gasten die tal van verhalen opleveren.

Het boek staat vol avontuur, wederwaardigheden en anekdotes. Sommige van die gasten leert de lezer van nabij kennen.

Het verhaal van Wybrich en Gerard is geen typisch Ik Vertrek-verhaal. Zij komen niet voor grote verbouwingen te staan die ook nog eens tegenzitten. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet met tegenspoed te maken krijgen. Na een prachtige start is er weinig wat hen niet bespaard blijft. Een paradijs met zorgen is een  boek vol geluk en ongeluk.

Ga hier naar het boek een paradijs met zorgen

een paradijs met zorgen 2

Uitgeverij Grenzenloos heeft zich gespecialiseerd in boeken voor mensen die willen wonen, werken en leven in het buitenland.

Andere boeken van Granzenloos op onze website zijn onder andere:

    Mireille Bosscher Franse Zaken Nemen Geen Keer    Anke De Bruijn J'aime La Vie!    tin van arkel thematisch woordenboek voor nederlanders in frankrijk