Eeuwigdurende Culinaire Almanak
Een lijvig boek van 560 bladzijden met 365 recepten, boordevol smakelijke foto’s en grappige illustraties. Deze turf bevat tal van tips, weetjes en anekdotes over het ontstaan van recepten en keukenterminologie.
Van deze Franse auteur opnieuw een inspirerend kookboek met recepten voor elke dag van het jaar met veel aandacht voor seizoensproducten als groenten en fruit, vlees en gevogelte, vis en kruidenierswaren. Het boek opent met een jaaroverzicht van producten per maand. Daarna bij elke maand een overzichtskalender, opnieuw met opgave van de seizoensproducten. Bij iedere dag een naam (geen heiligen) en de recepttitel. De recepten op datum staan steeds per drie tegelijk en zijn geillustreerd met grappige kleine illustraties en smakelijk ogende fotopagina’s. Bij elk recept opgave van voorbereiding- en bereidingstijd en, steeds cursief gedrukt, een tip of wetenswaardigheid. Elke maand wordt ingeleid met een kort grappig margeverhaal over het echtpaar Marie en Leon (zij kon niet koken, trouwde een fijnproever en werd een goede kokkin). Een leuk kookboek met recepten op een ontspannen, soms humoristische toon.