Skip to content

Beau Berry

[JAAR] 2005
[PAGINA’S] 247
[UITGEVER] Prometheus
€ 9,99

Frankrijk boeken bestelservice!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com of libris.nl  info

Frankrijk boeken bestelservice!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com of libris.nl  info

Samenvatting Beau Berry

In augustus 1999 kocht Rudi Wester een huis in de Berry, een streek in het hart van Frankrijk. Het is een vrij onbekend gebied, zowel voor Fransen als voor Nederlanders. Toch is de Berry een streek met een zeer rijke traditie en prachtige landschappen. Een arme streek ook, nauwelijks aangetast door industrie en toerisme, en daarom nog zeer authentiek Frans. De schrijfster George Sand werd er geboren; zij bezong de Berry in gloedvolle bewoordingen en was beroemd en berucht door haar tientallen boeken en liaisons met Chopin en Flaubert.
In Beau Berry schrijft Rudi Wester over de streek waar ze aan verknocht is geraakt en over haar persoonlijke leven te midden van de tien laatste bewoners – onder wie een dorpsgek – van Het Gehucht waar zij woont; over venijnige winterstormen, een verblijf in een Frans ziekenhuis, aangename zomerse concerten en de (h)eerlijke regionale keuken. Het boek besluit daarom met streekrecepten.
Rudi Wester is directeur van het Institut Néerlandais in Parijs. Ze woont al vijftien jaar met grote regelmaat in Frankrijk.

Meld je aan op onze nieuwsbrief

Vrienden Frankrijk Boeken

kijk zuid frankrijk