Een enigszins ongestructureerde encyclopedie van culinaire zaken
Deze culinaire inventaris bevat het beste van alles en overal. Vergroot je productkennis en leer alles over grote chefs, culinair-historische weetjes, de beste dranken en de bereiding van klassieke gerechten.
Wat zijn wereldwijd de beste wijngaarden?
Welke levensmiddelen moet je in de koelkast bewaren en welke juist niet?
Hoe bereid je het perfecte ei?
Waardoor zijn chef-koks als Pierre Gagnaire, Alain Passard en Auguste Escoffier bekend geworden?
Welke smaken gaan goed samen?
Welk voedsel zorgt voor een slechte of frisse adem?
Naast een heleboel basiskennis, weetjes en goed bewaarde culinaire geheimen vind je in ‘Bon appétit’ vele recepten. Van couscous en bouillabaisse tot aan variaties voor mayonaise en sushi. Maar, zoals gezegd, alleen het beste van het beste! Verslind dit boek in één keer of blader er af en toe doorheen en neem alle informatie beetje bij beetje in je op.
Francis-Régis Gaudry is een Frans journalist. Hij is redacteur voor het weekblad L’Express en presenteert op zondagochtend het culinaire radioprogramma ‘On va déguster’ op France Inter. Daarnaast schrijft hij het gastronomische blog Et togue! en is auteur van diverse boeken over gastronomie.