Skip to content

Bon Appétit Paris

[JAAR] 2022
[PAGINA’S] 240
[UITGEVER] Grimm

Samenvatting

Een culinaire stijlgids

Waar koop je de beste croissants van Parijs? Wat is het verschil tussen een bistro en een brasserie? Hoe ga je om met Franse obers? Welk servies mag niet in je kast ontbreken? Hoe bemachtig je de meest gewilde tafels van de stad? Wat trek je aan naar een restaurant? En op welk moment van de dag eet je macarons? Kortom: Hoe eet je als een Parijzenaar? In deze culinaire stijlgids zoekt Mara Grimm het voor je uit. Ze woont al vijf jaar deels in Parijs, niet geheel toevallig om de hoek bij de beste bakker van de stad. In die vijf jaar verzamelde ze behalve eindeloos veel servies ook talloze verhalen over eten én de beste adressen. Mara vertelt je alles over het kontje van de baguette, het belang van boter, de heilige lunchcultuur en sporten met een glas wijn. Ook leert ze je hoe je thuis het perfecte Parijse diner geeft – en nee, daar hoef je absoluut niet goed voor te kunnen koken.

Mara Grimm (1979) is culinair journalist. Ze studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en schreef een bekroonde scriptie over kookboeken in oorlogstijd. Sindsdien schrijft ze over eten voor tijdschriften als Elle Eten, Delicious, Radar en LINDA. Ook maakt ze boeken voor en over restaurants waaronder de Supperclub, Pure C en Oud Sluis.

Samenvatting

Een culinaire stijlgids

Waar koop je de beste croissants van Parijs? Wat is het verschil tussen een bistro en een brasserie? Hoe ga je om met Franse obers? Welk servies mag niet in je kast ontbreken? Hoe bemachtig je de meest gewilde tafels van de stad? Wat trek je aan naar een restaurant? En op welk moment van de dag eet je macarons? Kortom: Hoe eet je als een Parijzenaar? In deze culinaire stijlgids zoekt Mara Grimm het voor je uit. Ze woont al vijf jaar deels in Parijs, niet geheel toevallig om de hoek bij de beste bakker van de stad. In die vijf jaar verzamelde ze behalve eindeloos veel servies ook talloze verhalen over eten én de beste adressen. Mara vertelt je alles over het kontje van de baguette, het belang van boter, de heilige lunchcultuur en sporten met een glas wijn. Ook leert ze je hoe je thuis het perfecte Parijse diner geeft – en nee, daar hoef je absoluut niet goed voor te kunnen koken.

Mara Grimm (1979) is culinair journalist. Ze studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en schreef een bekroonde scriptie over kookboeken in oorlogstijd. Sindsdien schrijft ze over eten voor tijdschriften als Elle Eten, Delicious, Radar en LINDA. Ook maakt ze boeken voor en over restaurants waaronder de Supperclub, Pure C en Oud Sluis.

Bestel nu € 29,99

Vandaag besteld, morgen in huis!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent direct bij bol.com of libris.nl

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!

€ 29,99

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij libris.nl of bol.com

Vandaag besteld morgen in huis
Gratis bezorging vanaf 17,50
Veilig betalen bij bol.com en libris

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!

Vrienden van Frankrijk Boeken