Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Creatief Culinair – Calissons

[JAAR] 2012
[PAGINA’S] 72
[UITGEVER] Good Cook bv

[Samenvatting]

In dit kookboek staan heerlijke recepten voor amandelkoekjes, zoet en hartig. Een mengsel van fijngemalen amandelen en fijngehakte, gekonfijte vruchten. Voor deze koekjes is geen oven nodig.

Een tijdloos ogend, handzaam boekje met op de cover een foto van de koekjes. De auteur is een chef-kok uit Parijs die al meer boekjes met kleine bijzondere hapjes heeft gepubliceerd. Binnenin op de linkerbladzijde het recept en op de rechterbladzijde een foto van het resultaat. Om zoete of hartige koekjes uit het boek te maken dien je te beschikken over en ervaring te hebben in het gebruik van deegrol en ander keukengereedschap en vrij veel tijd. Ook de ingredienten staan niet bij iedereen standaard op de plank, zoals ouwel, sinaasappelbloemwater en gekonfijte meloen. Het recept voor de eenvoudigste calisson vergt 40 minuten voorbereiding en 35 minuten rusten en drogen. De mokkacalisson kost 1 tot 2 uur voorbereiden en 1 1/2 uur rusten en drogen. Voor iemand die High Tea arrangementen organiseert of voor de betere banketbakker lijkt het een aanwinst om eens iets anders te kunnen aanbieden dan de obligate scones. Niet geschikt voor mensen met een notenallergie omdat het hoofdbestanddeel gemalen amandelen is. Zeer kleine druk. Geen register, maar een uitgebreide inhoudsopgave met fotootjes van alle gerechten. Deel uit een reeks*.

Henske Jochems

[Samenvatting]

In dit kookboek staan heerlijke recepten voor amandelkoekjes, zoet en hartig. Een mengsel van fijngemalen amandelen en fijngehakte, gekonfijte vruchten. Voor deze koekjes is geen oven nodig.

Een tijdloos ogend, handzaam boekje met op de cover een foto van de koekjes. De auteur is een chef-kok uit Parijs die al meer boekjes met kleine bijzondere hapjes heeft gepubliceerd. Binnenin op de linkerbladzijde het recept en op de rechterbladzijde een foto van het resultaat. Om zoete of hartige koekjes uit het boek te maken dien je te beschikken over en ervaring te hebben in het gebruik van deegrol en ander keukengereedschap en vrij veel tijd. Ook de ingredienten staan niet bij iedereen standaard op de plank, zoals ouwel, sinaasappelbloemwater en gekonfijte meloen. Het recept voor de eenvoudigste calisson vergt 40 minuten voorbereiding en 35 minuten rusten en drogen. De mokkacalisson kost 1 tot 2 uur voorbereiden en 1 1/2 uur rusten en drogen. Voor iemand die High Tea arrangementen organiseert of voor de betere banketbakker lijkt het een aanwinst om eens iets anders te kunnen aanbieden dan de obligate scones. Niet geschikt voor mensen met een notenallergie omdat het hoofdbestanddeel gemalen amandelen is. Zeer kleine druk. Geen register, maar een uitgebreide inhoudsopgave met fotootjes van alle gerechten. Deel uit een reeks*.

Henske Jochems

€ 6,00

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij libris.nl Boekenwereld of bol.com

Gratis bezorging vanaf 17,50
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol. en Libris

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!