Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Creme brulee

[JAAR] 2010
[PAGINA’S] 70
[UITGEVER] Good Cook bv

[Samenvatting]

zacht en romig

Crème brûlée met foie gras of met verse vruchten, maar ook kleine crêmes met pistachenoten en cacao, met honing en rozemarijn, en natuurlijk niet te vergeten de Catalaanse crème. Pak de schaaltjes van je keuze en maak al deze heerlijke crèmes brûlées.

Creme brulee is een van de populairste desserts, alle reden om een boekje alleen aan deze heerlijkheid te wijden! Vooraf beknopt wat informatie over het kookproces, benodigd keukengerei zoals een gasbrandertje (verkrijgbaar in kookwinkels) en soorten melk en suiker, gevolgd door drie basisrecepten en het recept voor de Spaanse versie: Catalaanse creme. Hierna volgen tientallen variaties onder de noemers: klassiek of speels, aromatisch, kruidig of exotisch, fruitig, en met chocolade, koffie of caramel. Het zijn over het algemeen heel uitvoerbare recepten, al had meer de nadruk mogen liggen op het feit dat deze cremes in de oven in een schaal gevuld met water (au bain Marie) moeten worden gezet. Dat staat nu alleen bij de algemene informatie en verder nergens! Een aantal ingredienten is in Frankrijk beter verkrijgbaar dan in Nederland. Per bladzijde een recept met op de tegenoverliggende pagina een mooie gerechtfoto. Een inspirerend boek voor een breed publiek. Voorin een inhoudsopgave. Achterin de bekende lijst met Nederlandse en Belgische kookwinkels. Vierkant boekje met kleine druk. Geen register.

Toos Verhoeven-van Raamsdonk

[Samenvatting]

zacht en romig

Crème brûlée met foie gras of met verse vruchten, maar ook kleine crêmes met pistachenoten en cacao, met honing en rozemarijn, en natuurlijk niet te vergeten de Catalaanse crème. Pak de schaaltjes van je keuze en maak al deze heerlijke crèmes brûlées.

Creme brulee is een van de populairste desserts, alle reden om een boekje alleen aan deze heerlijkheid te wijden! Vooraf beknopt wat informatie over het kookproces, benodigd keukengerei zoals een gasbrandertje (verkrijgbaar in kookwinkels) en soorten melk en suiker, gevolgd door drie basisrecepten en het recept voor de Spaanse versie: Catalaanse creme. Hierna volgen tientallen variaties onder de noemers: klassiek of speels, aromatisch, kruidig of exotisch, fruitig, en met chocolade, koffie of caramel. Het zijn over het algemeen heel uitvoerbare recepten, al had meer de nadruk mogen liggen op het feit dat deze cremes in de oven in een schaal gevuld met water (au bain Marie) moeten worden gezet. Dat staat nu alleen bij de algemene informatie en verder nergens! Een aantal ingredienten is in Frankrijk beter verkrijgbaar dan in Nederland. Per bladzijde een recept met op de tegenoverliggende pagina een mooie gerechtfoto. Een inspirerend boek voor een breed publiek. Voorin een inhoudsopgave. Achterin de bekende lijst met Nederlandse en Belgische kookwinkels. Vierkant boekje met kleine druk. Geen register.

Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Makkelijk bestellen
Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij Bol.com

€ 9,95
Gratis bezorging vanaf 20,00
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol.com
Gratis bezorging vanaf 20,00
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol.com