Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Culinaire Klassiekers – De Nieuwe Franse Keuken

[JAAR] 2023
[PAGINA’S] 512
[UITGEVER] Kosmos

[Samenvatting]

Het meesterwerk van Paul Bocuse over de nieuwe Franse keuken. Meer dan 1000 recepten uit de nouvelle cuisine.

De nieuwe Franse keuken is het meesterwerk van Paul Bocuse, de legendarisch chefkok van de Franse keuken. Met meer dan 1000 recepten ontsluiert hij de geheimen van de nouvelle cuisine. In de Franse keuken van Bocuse gaan vernieuwing en traditie hand in hand.

‘Wie graag kookt en [De nieuwe Franse keuken] heeft, merkt ook dat je er altijd op een gegeven moment weer naar grijpt. Niemand heeft zulke goede aanwijzingen voor het vullen van een gans, het gaarstoven van een haas tot zo gaar dat men ‘dit gerecht met een lepel kan eten’, of voor boeuf à la mode.’ NRC Handelsblad

Met reden wordt Paul Bocuse beschouwd als een van de belangrijkste koks van zijn tijd. Hij heeft gezorgd voor een grondige vernieuwing van de Franse, en daarmee van de internationale keuken. Hij legt de nadruk op verse produkten, die hij zelf bij voorkeur koopt op de markten van Lyon. Hij bereidt ze op een manier die de ware smaak van de eersteklas ingrediënten volledig tot zijn recht laat komen. En al is hij een vernieuwer, hij heeft een groot respect voor de kooktraditie zoals die op het Franse platteland van generatie op generatie is doorgegeven.

[Samenvatting]

Het meesterwerk van Paul Bocuse over de nieuwe Franse keuken. Meer dan 1000 recepten uit de nouvelle cuisine.

De nieuwe Franse keuken is het meesterwerk van Paul Bocuse, de legendarisch chefkok van de Franse keuken. Met meer dan 1000 recepten ontsluiert hij de geheimen van de nouvelle cuisine. In de Franse keuken van Bocuse gaan vernieuwing en traditie hand in hand.

‘Wie graag kookt en [De nieuwe Franse keuken] heeft, merkt ook dat je er altijd op een gegeven moment weer naar grijpt. Niemand heeft zulke goede aanwijzingen voor het vullen van een gans, het gaarstoven van een haas tot zo gaar dat men ‘dit gerecht met een lepel kan eten’, of voor boeuf à la mode.’ NRC Handelsblad

Met reden wordt Paul Bocuse beschouwd als een van de belangrijkste koks van zijn tijd. Hij heeft gezorgd voor een grondige vernieuwing van de Franse, en daarmee van de internationale keuken. Hij legt de nadruk op verse produkten, die hij zelf bij voorkeur koopt op de markten van Lyon. Hij bereidt ze op een manier die de ware smaak van de eersteklas ingrediënten volledig tot zijn recht laat komen. En al is hij een vernieuwer, hij heeft een groot respect voor de kooktraditie zoals die op het Franse platteland van generatie op generatie is doorgegeven.

€ 35,00

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij Libris.nl of bol.com

Gratis bezorging vanaf 20,00
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Libris en Bol.
Vakantiehuizen in Frankrijk