Skip to content

De Bourgogne

[JAAR] 2019
[PAGINA’S] 268
[UITGEVER] Lenette Schuijt
€ 24,50

Frankrijk boeken bestelservice!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com of libris.nl 

Frankrijk boeken bestelservice!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com of libris.nl

Samenvatting De Bourgogne

Meer dan wijn & het goede leven

Waarom groeien juist hier de druiven waarvan wereldberoemde wijnen worden gemaakt? En waarom ontstond juist in de bergachtige streek van de Morvan een verzetsbeweging van maquisards?  Hoe kwam het dat in deze streek een bloeiend transport van hout naar Parijs ontstond? Hoe ontstond de levendige uitwisseling van vroedvrouwen tussen de Morvan en Parijs?

Al twintig jaar hebben wij een huis in de Bourgogne. Ik heb me verdiept in het landschap en wat mensen er mee doen. Het fascineert me hoe bodemschatten, een volksaard en een trots verleden een regionale identiteit hebben gesmeed. In het boek dat ik daarover schreef, heb ik verhalen  verzameld over de streek, het landschap en de geschiedenis. Daarbij heb ik me laten leiden door mijn nieuwsgierigheid als nieuwkomer in deze streek.

Het boek is bedoeld voor Bourgogne-minnaars: mensen met een tweede huis in deze streek, vakantiegangers en wijntripliefhebbers, mensen die graag bij familie met een tweede huis verblijven en mensen die houden van Bourgondisch leven.

Gebaseerd op historische en literaire bronnen weeft Schuijt kundig de geschiedenis als rode draad door de verhalen, om zo te duiden hoe ontwikkelingen uit de tijd van de Romeinen, keizers, hertogen en presidenten een belangrijke stempel hebben gedrukt op het landschap en de cultuur en zo de identiteit van de streek hebben bepaald. Collages van sfeerfoto’s completeren het boek. Aangenaam en vlot geschreven boek voor Nederlanders die graag korte of langere tijd vertoeven in de Bourgogne en meer te weten willen komen over het landschap en de cultuur.”
Recensie NBD Biblion.

Opmerking Frankrijk Boeken
Dit prachtige boek is uitsluitend verkrijgbaar bij de auteur. Ga naar: https://www.lenetteschuijt.nl/bourgogne-meer-dan-wijn-het-goede-leven/

Vrienden Frankrijk Boeken

kijk zuid frankrijk
Bestel De Bourgogne direct bij je online boekhandel!