De geluksvogel

[JAAR] 2018
[PAGINA’S] 248
[UITGEVER] Slurp Publishers
€ 10,00

Frankrijk boeken bestelservice

Bestel ‘De geluksvogel’ eenvoudig en snel bij onze aangesloten webwinkels:

[SAMENVATTING]

Harold Wechter is een Nederlandse reclameman die een wijnchateau in Frankrijk bezit. Hij ontmoet Régis, een Franse wijnboer wiens zaken niet al te best gaan en adviseert hem een ‘Camping à la Ferme’ te beginnen. Hiermee ontketent hij een reeks voorvallen die tot bizarre situaties leidt op het zinderende Zuid-Franse platteland.
Een groep advocaten wordt met kettingzagen het bos ingestuurd, Hollandse naaktlopers biodansen in het maanlicht en een druivenfluisteraar zoekt de mysterieuze wijngaard waar een opmerkelijk lekkere wijn vandaan komt.

Ilja Gort publiceerde o.a. Leven als Gort in Frankrijk, De nieuwe wijnsurvivalgids, een serie Slurp-boeken en de romans Château Fatale, De vrouwenslagerij en De vulkaan.

De pers over Gorts boeken:
‘Dit is Gort op zijn best. Vol vaart en humor laat hij je gieren van het lachen, maar weet ook te ontroeren.’ – AD
‘De geluksvogel is een briljante roman.’ – Herman Brusselmans
‘Gort schrijft op een manier waar veel Nederlandse literaire schrijvers een punt aan kunnen zuigen.’ – de Volkskrant
‘Een boek om van te smullen!’ – Zin

Komische scenes op het Franse platteland

[RECENSIE]

Reclameman Harold ontvlucht Nederland en begint zijn eigen wijnchateau. Hij weet als geen ander hoe je wijn aan de man moet brengen en dat lukt ook heel aardig. Maar al snel heeft een hij grotere uitdaging nodig en besluit zijn buurman Regis te helpen met zijn, in zijn ogen, noodlijdende wijngaard.
Regis is een echte fransman die het leven neemt zoals het komt, maar hij laat zich overhalen door Harold om een Camping à la ferme te beginnen. Met de adviezen van Harold krijgt de camping langzaam vorm, maar dat gaat niet helemaal vanzelf. Na de eerste successen komen er nog meer briljante ideeën, zoals het organiseren van bedrijfsuitjes voor Nederlandse managers. Het geld stroomt binnen.

Verschenen in 2013; gebaseerd op Het Merlot Mysterie (2008); 3e druk in 2018, met nieuwe omslag.


De wijn die Regis produceert is eigenlijk niet te drinken maar op een avond schenkt hij een wijn uit zijn eigen ‘speciale’ voorraad. Het blijkt een superieure wijn te zijn en in de beleving van Harold een prijswinnaar. Harold probeert erachter te komen hoe Regis deze wijn maakt. Heeft hij ergens een geheime wijngaard? Regis doet er heel geheimzinnig over.

Geluksvogel is al eerder uitgegeven onder de titel Het Merlot mysterie. Ilja Gort besloot er een andere draai aan te geven en herschreef het boek. Het resultaat is nog vermakelijker en je ligt af en toe dubbel van het lachen.

Ilja Gort (1951) is van oorsprong muzikant en componist Hij schreef muziek voor bekende reclames, zoals Duo Penotti, en schreef songs die destijds de hitlijsten haalden.
In 1994 kocht hij een wijnchateau in de buurt van Bordeaux, waar hij wijn maakt onder de naam La Tulipe.
Gort schreef meerdere boeken over wijn, maar ook romans en kinderboeken. Daarnaast is hij bekend van televisieprogramma’s over Frankrijk. Wijn aan Gort, Gort a la carte en Gorts Wijnkwartier.

frankrijkbinnendoor loire omslag 3d f 300

Meld je aan op onze nieuwsbrief

Vrienden Frankrijk Boeken

Frankrijk Boeken - logo van franse bodem
Frankrijkpuur Logo 240
Frankrijk Boeken - logo van franse bodem
Frankrijkpuur Logo 240
Tips Frankrijk Logo 240
Frankrijk Boeken - logo dorpen in frankrijk
Tips Frankrijk Logo 240
Frankrijk Boeken - logo dorpen in frankrijk
ReizenReizen