Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

De gezonde Bourgondiër

[JAAR] 2018
[PAGINA’S] 208
[UITGEVER] Nieuw amsterdam

[Samenvatting]

Culinair gezond genieten op een makkelijke manier

De tafel van Jacinta is altijd rijk gevuld en Bourgondisch. Hier komen gezinnen en generaties, vrienden en geliefden bij elkaar, want eten is liefde en samen genieten. Het klassieke ‘Bourgondische’ beeld is grote lappen vlees, schalen vis, alles veel, vet en vol. Jacinta doet het totaal anders. Ze maakt met haar originele ingevingen en variaties van alles een feestje, met het plantgebaseerde voedingsdriehart als houvast. En wow, van snelle snack tot driegangenmenu: alles in dit boek is gewoon écht lekker, verrassend gezond en makkelijk te maken.

Jacinta Bokma
Jacinta Bokma is receptontwikkelaar, foodinspirator, kookboekenschrijver en styliste. Ze heeft meerdere kookboeken geschreven, waaronder de bestsellers De snelle vegetariër (2013) en De dunne vegan (2014). Ze wilt haar lezers inspireren om een beetje gezonder en gelukkiger te leven. Haar feestelijk ogende en gedurfde recepten zijn gebaseerd op de Franse, Italiaanse en Oosterse keuken. Daarnaast heeft ze haar eigen ‘geen-dieetmethode’ genaamd ‘het Vrolijk Voedingshart’. Zoals de cover van het boek al laat zien, hebben groenten, fruit, zaden en noten de hoofdrol in dat voedingshart.

Bourgondisch en verantwoord genieten
Het boek is ingedeeld in zes hoofdstukken, waarin vegetarische en vegan recepten voorbijkomen als ontbijt, lunch, diner, toetjes en feestjes met vrienden en familie. Het boek sluit af met het hoofdstuk ‘Hoe dan? Heel slim’. Dit staat vol met handigheidjes voor diverse smaakmakers. Tussen de heerlijke en verrassende recepten door vertelt Jacinta haar verhalen. Dit geeft een persoonlijk tintje aan het kookboek. Deze verhalen gaan over haar grootmoeder, haar ouders, haar gezin, over tradities en reizen. Deze verhalen vormen de basis van haar eigen recepten en zijn een inspiratiebron om je hart achterna te jagen en te blijven experimenteren, proeven en ontdekken. Door het experimenteren van Jacinta is ze bijvoorbeeld op de verrukkelijke modderige aubergine in teriyaki gekomen. Ze kookt veelal feestelijk, gezond en vaak plantaardig. Van doperwten-dragonsoep (dropsoep) tot een rommelige pavlova tot culinaire eirolletjes met kappertjes-crème fraîchesaus. In De Gezonde Bourgondier zijn deze, samen met nog vele andere recepten te vinden.

[Samenvatting]

Culinair gezond genieten op een makkelijke manier

De tafel van Jacinta is altijd rijk gevuld en Bourgondisch. Hier komen gezinnen en generaties, vrienden en geliefden bij elkaar, want eten is liefde en samen genieten. Het klassieke ‘Bourgondische’ beeld is grote lappen vlees, schalen vis, alles veel, vet en vol. Jacinta doet het totaal anders. Ze maakt met haar originele ingevingen en variaties van alles een feestje, met het plantgebaseerde voedingsdriehart als houvast. En wow, van snelle snack tot driegangenmenu: alles in dit boek is gewoon écht lekker, verrassend gezond en makkelijk te maken.

Jacinta Bokma
Jacinta Bokma is receptontwikkelaar, foodinspirator, kookboekenschrijver en styliste. Ze heeft meerdere kookboeken geschreven, waaronder de bestsellers De snelle vegetariër (2013) en De dunne vegan (2014). Ze wilt haar lezers inspireren om een beetje gezonder en gelukkiger te leven. Haar feestelijk ogende en gedurfde recepten zijn gebaseerd op de Franse, Italiaanse en Oosterse keuken. Daarnaast heeft ze haar eigen ‘geen-dieetmethode’ genaamd ‘het Vrolijk Voedingshart’. Zoals de cover van het boek al laat zien, hebben groenten, fruit, zaden en noten de hoofdrol in dat voedingshart.

Bourgondisch en verantwoord genieten
Het boek is ingedeeld in zes hoofdstukken, waarin vegetarische en vegan recepten voorbijkomen als ontbijt, lunch, diner, toetjes en feestjes met vrienden en familie. Het boek sluit af met het hoofdstuk ‘Hoe dan? Heel slim’. Dit staat vol met handigheidjes voor diverse smaakmakers. Tussen de heerlijke en verrassende recepten door vertelt Jacinta haar verhalen. Dit geeft een persoonlijk tintje aan het kookboek. Deze verhalen gaan over haar grootmoeder, haar ouders, haar gezin, over tradities en reizen. Deze verhalen vormen de basis van haar eigen recepten en zijn een inspiratiebron om je hart achterna te jagen en te blijven experimenteren, proeven en ontdekken. Door het experimenteren van Jacinta is ze bijvoorbeeld op de verrukkelijke modderige aubergine in teriyaki gekomen. Ze kookt veelal feestelijk, gezond en vaak plantaardig. Van doperwten-dragonsoep (dropsoep) tot een rommelige pavlova tot culinaire eirolletjes met kappertjes-crème fraîchesaus. In De Gezonde Bourgondier zijn deze, samen met nog vele andere recepten te vinden.

Makkelijk bestellen
Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij Bol.com

€ 22,50
Gratis bezorging vanaf 20,00
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Libris en Bol.