Skip to content

De rapen zijn gaar

[JAAR] Augustus 2010
[PAGINA’S] 224
[UITGEVER] Nieuw Amsterdam
€ 10,00

Frankrijk boeken bestelservice!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com of libris.nl  info

Frankrijk boeken bestelservice!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com of libris.nl  info

Samenvatting De rapen zijn gaar

Les carottes sont cuites : een tweede huis in Frankrijk

‘Dat vind ik altijd zo fijn aan lezen: dat het leven er door anderen wordt gedaan. Wat moet het heerlijk zijn om een huisje in Frankrijk te hebben en wat is het heerlijk dat ik er geen heb.’ P.F. Thomése

Op televisie zie je het maar al te vaak: je koopt een vervallen huis in een warm land naar keuze, je gaat flink verbouwen, je hebt daarbij wat tegenslagen, maar uiteindelijk ben je de trotse bezitter van een prachtig tweede huis. Dat je nooit uitverbouwd raakt, vertelt het succesverhaal niet. Ook blijven betrekkingen met de nieuwe buren en hun vaak afwijkende zeden en gewoontes meestal achterwege.
Henk Spaan heeft al 22 jaar een tweede huis in een gehucht in Zuidwest-Frankrijk en is nog altijd niet helemaal gewend. Zijn onwennigheden beschrijft hij op een geestige en herkenbare manier. Zo vaak gebeurt het in Nederland namelijk niet dat de buren een marter uit de schoorsteen komen schieten. Of dat een buurman bij het timmeren van een hek wordt gescalpeerd door een reuzenhamer.
Met gevoel voor detail vertelt Henk Spaan over zijn avonturen in en om zijn tweede huis in Frankrijk. Een plek inmiddels boordevol herinneringen en dus ook aanleiding voor nostalgische bespiegelingen.

Meld je aan op onze nieuwsbrief

Vrienden Frankrijk Boeken

kijk zuid frankrijk