Skip to content

Echt alle boeken over Frankrijk!

De Smaak Van De Provence

[JAAR] 2007
[PAGINA’S] 221
[UITGEVER] Elmar

[Samenvatting]

Georgeanne Brennan auteur van een groot aantal kookboeken verruilt Californie voor de Provence. Ze koopt er een kleine boerderij met een lapje grond en een paar geiten en varkens. Ze raakt gepassioneerd van een onvergetelijke natuur die ze allengs leert begrijpen. Van de pittoreske dorpjes waar iedereen nog de slager en de bakker en vooral elkaar kent. Maar bovenal van een manier van leven die in de natuur is geworteld. Ze leert hoe je slakken en paddenstoelen verzamelt. Hoe je geiten houdt en geitenkaas maakt. Hoe je groenten verbouwt en de ingredienten voor een gezamenlijke maaltijd vergaart. Dat eten centraal staat in het leven, niet omdat het zo aangenaam is of omdat het essentieel is om in leven te blijven, maar omdat aan een gezamenlijke tafel een verbinding ontstaat met het land, met vrienden, met familieleden. In een kwetsbare, instabiele wereld vormt eten een constante factor…

Dit tot de verbeelding sprekende verhaal vol oorspronkelijke Provencaalse recepten en couleur locale is een oprechte lofzang op een authentiek stukje Frankrijk dat ook bij menige Nederlander het hart sneller doet kloppen.

De liefde van Georgeanne Brennan voor de Provence zit erg diep en haar lange verblijf aldaar heeft geleid tot een innige verbondenheid met de lokale bevolking, hun eten en hun gewoonten en tradities. Frances Mayes, auteur van Een huis in Toscane.

€ 6,90

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij libris.nl of bol.

Gratis bezorging vanaf 17,50
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol. en Libris

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!

[Samenvatting]

Georgeanne Brennan auteur van een groot aantal kookboeken verruilt Californie voor de Provence. Ze koopt er een kleine boerderij met een lapje grond en een paar geiten en varkens. Ze raakt gepassioneerd van een onvergetelijke natuur die ze allengs leert begrijpen. Van de pittoreske dorpjes waar iedereen nog de slager en de bakker en vooral elkaar kent. Maar bovenal van een manier van leven die in de natuur is geworteld. Ze leert hoe je slakken en paddenstoelen verzamelt. Hoe je geiten houdt en geitenkaas maakt. Hoe je groenten verbouwt en de ingredienten voor een gezamenlijke maaltijd vergaart. Dat eten centraal staat in het leven, niet omdat het zo aangenaam is of omdat het essentieel is om in leven te blijven, maar omdat aan een gezamenlijke tafel een verbinding ontstaat met het land, met vrienden, met familieleden. In een kwetsbare, instabiele wereld vormt eten een constante factor…

Dit tot de verbeelding sprekende verhaal vol oorspronkelijke Provencaalse recepten en couleur locale is een oprechte lofzang op een authentiek stukje Frankrijk dat ook bij menige Nederlander het hart sneller doet kloppen.

De liefde van Georgeanne Brennan voor de Provence zit erg diep en haar lange verblijf aldaar heeft geleid tot een innige verbondenheid met de lokale bevolking, hun eten en hun gewoonten en tradities. Frances Mayes, auteur van Een huis in Toscane.

Bestel nu € 6,90

Vandaag besteld, morgen in huis!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent direct bij bol. of libris.nl