Skip to content

Een Hapklare Historie van Frankrijk

[JAAR] 2019
[PAGINA’S] —
[UITGEVER] Schuyt & Co

Samenvatting

Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuïge verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien.
Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van legendarische Franse producten – van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne – gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.
Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.
Stéphane Hénaut groeide op in Frankfurt en Nantes, en verhuisde later naar Londen. Daar werkte hij bij warenhuis Harrods op de kaasafdeling en kookte hij voor de banketten van de Lord Mayor van Londen. Momenteel woont hij met zijn gezin in Berlijn, waar hij in een van de beste fromageries werkt.

Gekozen als een van de ’22 boeken om deze zomer te lezen’ door TIME Magazine
Gekozen als een van de ‘8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat’ door AFAR Magazine

Jeni Mitchell was onderzoeker en buitenlandredacteur in Washington DC voordat ze naar Londen verhuisde voor haar masteropleiding. Op haar eerste dag ontmoette ze Stéphane, met wie ze vier jaar later trouwde. Jeni is docent oorlogsstudies aan King’s College in Londen.

Samenvatting

Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuïge verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien.
Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van legendarische Franse producten – van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne – gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.
Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.
Stéphane Hénaut groeide op in Frankfurt en Nantes, en verhuisde later naar Londen. Daar werkte hij bij warenhuis Harrods op de kaasafdeling en kookte hij voor de banketten van de Lord Mayor van Londen. Momenteel woont hij met zijn gezin in Berlijn, waar hij in een van de beste fromageries werkt.

Gekozen als een van de ’22 boeken om deze zomer te lezen’ door TIME Magazine
Gekozen als een van de ‘8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat’ door AFAR Magazine

Jeni Mitchell was onderzoeker en buitenlandredacteur in Washington DC voordat ze naar Londen verhuisde voor haar masteropleiding. Op haar eerste dag ontmoette ze Stéphane, met wie ze vier jaar later trouwde. Jeni is docent oorlogsstudies aan King’s College in Londen.

Bestel nu € 25,00

Vandaag besteld, morgen in huis!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent direct bij bol.com of libris.nl

Vandaag besteld morgen in huis
Gratis bezorging vanaf 17,50 euro
Veilig bestellen bij bol.com of libris

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!

Bestel nu € 25,00

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij libris.nl of bol.com

Vandaag besteld morgen in huis
Gratis bezorging vanaf 17,50
Veilig betalen bij bol.com en libris

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!

Vrienden van Frankrijk Boeken