Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Franse kaas

[JAAR] 2004
[PAGINA’S] 240
[UITGEVER] Elmar

[Samenvatting]

De schrijvers Kazuko Masui en Tomoko Yamada brengen in een heldere, beknopte stijl het -verhaal van elke kaas – over de oorsprong, productiemethode, uiterlijk en smaak. De in speciale opdracht gemaakte foto’s van Yohei Maruvama laten de kleur en structuur van elke kaas zien. De bij de kazen geadviseerde wijnen zijn aanbevolen door de internationale wijnkenners Robert en Isabelle Vifian. Door middel van duidelijke symbolen worden vorm, afmeting, melksoort, gewicht en het seizoen van elke kaas aangegeven.

Handzame, stevige paperback waarin een overzicht van Franse kazen, alfabetisch gesorteerd op soortnaam (Chèvre, Vache des Pyrénées b.v.). Vooraf duidelijke toelichting over de indeling van het boek en het gebruik, een korte historie van het kaasmaken, combinatie kaas, wijn en brood, de hedendaagse Franse kaassoorten en een kaart van Frankrijk waarop de regio’s staan met daarin de departementen genummerd. Bij iedere besproken kaas een foto van de hele kaas en de snede; met gekleurde, omcirkelde nummers bovenaan de pagina worden de diverse productiemethoden aangegeven. Naast informatie over productie, uiterlijk, smaak, geur, vorm en gewicht wordt met een symbool de gebruikte melksoort aangegeven en op een klein kaartje met rode stip en departementsnummer de herkomst. Met een wijnsuggestie. Tot slot een verklarende woordenlijst, een lijst met kleine portretfoto’s van de medewerkers uit het ‘veld’ (winkeliers, producenten enz.), een lijst van producenten, winkels en markten per streek en een goed alfabetisch register. Overzichtelijke, duidelijke informatie. Ook voor kleinere collecties.
(Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk.)

[Samenvatting]

De schrijvers Kazuko Masui en Tomoko Yamada brengen in een heldere, beknopte stijl het -verhaal van elke kaas – over de oorsprong, productiemethode, uiterlijk en smaak. De in speciale opdracht gemaakte foto’s van Yohei Maruvama laten de kleur en structuur van elke kaas zien. De bij de kazen geadviseerde wijnen zijn aanbevolen door de internationale wijnkenners Robert en Isabelle Vifian. Door middel van duidelijke symbolen worden vorm, afmeting, melksoort, gewicht en het seizoen van elke kaas aangegeven.

Handzame, stevige paperback waarin een overzicht van Franse kazen, alfabetisch gesorteerd op soortnaam (Chèvre, Vache des Pyrénées b.v.). Vooraf duidelijke toelichting over de indeling van het boek en het gebruik, een korte historie van het kaasmaken, combinatie kaas, wijn en brood, de hedendaagse Franse kaassoorten en een kaart van Frankrijk waarop de regio’s staan met daarin de departementen genummerd. Bij iedere besproken kaas een foto van de hele kaas en de snede; met gekleurde, omcirkelde nummers bovenaan de pagina worden de diverse productiemethoden aangegeven. Naast informatie over productie, uiterlijk, smaak, geur, vorm en gewicht wordt met een symbool de gebruikte melksoort aangegeven en op een klein kaartje met rode stip en departementsnummer de herkomst. Met een wijnsuggestie. Tot slot een verklarende woordenlijst, een lijst met kleine portretfoto’s van de medewerkers uit het ‘veld’ (winkeliers, producenten enz.), een lijst van producenten, winkels en markten per streek en een goed alfabetisch register. Overzichtelijke, duidelijke informatie. Ook voor kleinere collecties.
(Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk.)

€ 46,95

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com

Gratis bezorging vanaf 17,50
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol.com