Keukengeheimen uit de Ardèche
Franse kookkunst is een authentiek kookboek van drie talentvolle Nederlanders uit de Franse Ardèche. Het boek bevat heerlijke recepten – van aardappelbeignet met gedroogde tomaten, kastanjesoep met mousserons, tot de perfecte citroentaart. Chefkok Nort van Hoof – of Norbert, zoals de Fransen hem noemen – is een begrip geworden in de regio. Hij maakt de gerechten met streekproducten, maar alle ingrediënten zijn ook in Nederland goed verkrijgbaar. Nort van Hoof serveert zijn gerechten met een creatieve knipoog naar de klassieke Franse keuken. Beeldend kunstenaar Willem Weenink geeft met zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen sfeer aan de door Nort opgetekende recepten. Margriet Weenink geeft in korte teksten en gedichten de geheimen van de Ardèche prijs.
Als ik bij Nort eet, moet ik soms denken aan een andere kunstenaar: Karel Appel. Jawel, de gerechten van Nort zijn een feest voor het oog, maar zijn inspiratie komt pas op het moment dat hij begint met koken. Of zoals Karel Appel zou zeggen: ‘ik rotzooi maar wat aan…’ Willem Weenink