Skip to content

Echt alle boeken over Frankrijk!

Het franse kookatelier

[JAAR] 2018
[PAGINA’S] 400
[UITGEVER] Spectrum

[Samenvatting]

De Amerikaanse Majorie Taylor was een chef-kok en patissier met een restaurant en kookschool in Phoenix Arizona. Haar dochter studeerde in Frankrijk. In 2008 nam ze het besluit daar ook heen te gaan en in het bourgondische Beaune startten zij samen een kookschool. Dit werd een succes. Nu zitten ze in een pand met ook een winkel voor wijnen, streekproducten en keukengerei. Ze geven in dit boek hun visie op koken: het aanleren van vaardigheden, het kiezen van de beste ingrediënten, het liefst uit de omgeving met aandacht voor de producenten en dan het samen eten aan een verzorgde tafel. Ook aandacht voor de kaasplank, streekwijnen, keukengerei en de voorraadkast. De recepten staan op jaargetijde, worden ingeleid met portretten van hun leveranciers/producenten of het seizoen/feestelijke gelegenheid, waarna de receptuur volgt. Voor liefhebbers van de Franse keuken zijn deze recepten min of meer bekend, maar nu kan ook een nieuw publiek er kennis mee maken. Tot slot diverse basisrecepten en uitleg van technieken. Mooie sfeer-, familie- en gerechtfoto’s. Alfabetisch register. Met leeslint.

€ 39,99

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij libris.nl of bol.

Gratis bezorging vanaf 17,50
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol. en Libris

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!

[Samenvatting]

De Amerikaanse Majorie Taylor was een chef-kok en patissier met een restaurant en kookschool in Phoenix Arizona. Haar dochter studeerde in Frankrijk. In 2008 nam ze het besluit daar ook heen te gaan en in het bourgondische Beaune startten zij samen een kookschool. Dit werd een succes. Nu zitten ze in een pand met ook een winkel voor wijnen, streekproducten en keukengerei. Ze geven in dit boek hun visie op koken: het aanleren van vaardigheden, het kiezen van de beste ingrediënten, het liefst uit de omgeving met aandacht voor de producenten en dan het samen eten aan een verzorgde tafel. Ook aandacht voor de kaasplank, streekwijnen, keukengerei en de voorraadkast. De recepten staan op jaargetijde, worden ingeleid met portretten van hun leveranciers/producenten of het seizoen/feestelijke gelegenheid, waarna de receptuur volgt. Voor liefhebbers van de Franse keuken zijn deze recepten min of meer bekend, maar nu kan ook een nieuw publiek er kennis mee maken. Tot slot diverse basisrecepten en uitleg van technieken. Mooie sfeer-, familie- en gerechtfoto’s. Alfabetisch register. Met leeslint.

Bestel nu € 39,99

Vandaag besteld, morgen in huis!

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent direct bij bol. of libris.nl