Ik en mijn fiets

[JAAR] 2020
[PAGINA’S] 180
[UITGEVER] Vrije uitgevers
€ 18,95
Shop Banner
Shop Banner

Frankrijk boeken bestelservice

Bestel ‘Ik en mijn fiets’ eenvoudig en snel bij deze aangesloten webwinkels:

[SAMENVATTING]

“Er is één boek waar dit heel dichtbij komt: De renner van Tim Krabbé. De boeken zijn niet hetzelfde, maar de kern van beide – ‘dingen waar we aan denken als we aan fietsen denken’ – komt overeen. De twee boeken vullen elkaar aan.’
– Feargal McKay op www.PodiumCafé.com

Beginnend met de vreugde om te leren fietsen als kind, schrijft Paul Fournel in Ik en mijn fiets (bekroond met de Prix Sport-Scriptum voor het beste Franse sportboek van 2001) ook over de pijn van het klimmen, de angst om te vallen en alle andere universele momenten en gevoelens die fietsers zullen herkennen.
Ik en mijn fiets is een fascinerende mix van herinneringen, observaties en ervaringen van een leven lang fietsen. Paul Fournel dringt door tot de kern van de ontembare drang om op de fiets te stappen. Hij legt het geluid, de geur, het gevoel en de taal vast van de realiteit en de geschiedenis van het fietsen, in de bergen, in de stad, in een groep, alleen, lijdend, uitgeput, opgewonden.

Ik en mijn fiets werd bekroond met de Prix Sport-Scriptum (voor het beste sportboek van 2001) en de Prix Louis-Nucera.

Paul Fournel (1947) heeft romans, korte verhalen en talloze boeken voor jongeren gepubliceerd. Voor zijn boek Les Athlètes dans leur tête ontving hij in 1989 de prestigieuze Prix Goncourt de la Nouvelle. Daarnaast schreef hij onder andere het fietswoordenboek Méli-Vélo (2008) en de bekroonde biografie Anquetil tout seul (2012).

ComputerComputer

Vrienden Frankrijk Boeken

Frankrijk Boeken - logo van franse bodem
Frankrijkpuur Logo 240
Frankrijk Boeken - logo van franse bodem
Frankrijkpuur Logo 240
Tips Frankrijk Logo 240
Frankrijk Boeken - logo dorpen in frankrijk
Tips Frankrijk Logo 240
Frankrijk Boeken - logo dorpen in frankrijk