Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

La cuisine d’Angelique

[JAAR] 2012
[PAGINA’S] 167
[UITGEVER] Lannoo

[Samenvatting]

Authentieke Provençaalse recepten vol zuiderse zomerzon;;;Zilver in de categorie ‘Best French cuisine cookbook’ op de Gourmand World Cookbook Awards 2013
De keuken van de Provence kent voor Angélique Deckers, deelneemster aan het vtmprogramma De beste hobbykok van Vlaanderen (2010), geen geheimen. Haar grootmoeder leerde haar de eerlijke Franse keuken kennen. Jarenlang trok de jonge Angélique tijdens de zomervakanties met de familie naar de Cote d’Azur waardoor een grote liefde voor la douce Provence ontstond. Of het nu pastis, vin d’orange of ratatouille is: Angélique verloor voor altijd haar hart aan de culinaire specialiteiten van onze zuiderburen. In dit boek neemt ze je mee naar haar vakantiewoning in Plan-de-la-Tour, een idyllisch dorpje aan de Middellandse Zee, waar ze een aantal authentieke recepten van de oudere bevolking verzamelde. Angélique geeft haar eigen interpretaties van een aantal klassiekers zoals een smakelijk Provençaals rundstoofpotje of daube provençale, een dorade in de oven of een salade niçoise. Verder krijg je praktische interieurtips hoe je thuis de zonnige, relaxte Provençaalse sfeer tot leven brengt, kun je genieten van sappige anekdotes over urenlange aperitiefmomenten en krijg je interessante informatie over onder meer olijf- en vijgenbomen, vissoorten en het kweken van een aantal zuiderse groenten in eigen tuin.

[Samenvatting]

Authentieke Provençaalse recepten vol zuiderse zomerzon;;;Zilver in de categorie ‘Best French cuisine cookbook’ op de Gourmand World Cookbook Awards 2013
De keuken van de Provence kent voor Angélique Deckers, deelneemster aan het vtmprogramma De beste hobbykok van Vlaanderen (2010), geen geheimen. Haar grootmoeder leerde haar de eerlijke Franse keuken kennen. Jarenlang trok de jonge Angélique tijdens de zomervakanties met de familie naar de Cote d’Azur waardoor een grote liefde voor la douce Provence ontstond. Of het nu pastis, vin d’orange of ratatouille is: Angélique verloor voor altijd haar hart aan de culinaire specialiteiten van onze zuiderburen. In dit boek neemt ze je mee naar haar vakantiewoning in Plan-de-la-Tour, een idyllisch dorpje aan de Middellandse Zee, waar ze een aantal authentieke recepten van de oudere bevolking verzamelde. Angélique geeft haar eigen interpretaties van een aantal klassiekers zoals een smakelijk Provençaals rundstoofpotje of daube provençale, een dorade in de oven of een salade niçoise. Verder krijg je praktische interieurtips hoe je thuis de zonnige, relaxte Provençaalse sfeer tot leven brengt, kun je genieten van sappige anekdotes over urenlange aperitiefmomenten en krijg je interessante informatie over onder meer olijf- en vijgenbomen, vissoorten en het kweken van een aantal zuiderse groenten in eigen tuin.

Makkelijk bestellen
Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij Bol.com

€ 17,99
Gratis bezorging vanaf 20,00
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol.com
Gratis bezorging vanaf 20,00
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol.com