Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Ma cuisine

[JAAR] Oktober 2010
[PAGINA’S] 892
[UITGEVER] Eci B.V. (Inzake New Book Uitg)

[Samenvatting]

Al 20 jaar was de Nederlandse vertaling uitverkocht maar nu is eindelijk de herdruk van de bijbel voor amateurkoks verschenen, voor het eerst uitgebreid met 48 kleurenfoto’s van gerechten die volgens Ma Cuisine receptuur zijn bereid. Naast zijn wereldberoemde kookboek Guide Culinaire , (in Nederlandse vertaling Kookboek voor de Klassieke Keuken) schreef meesterkok Auguste Escoffier een tweede boek: ‘Ma Cuisine’. Ook voor amateurkoks kwam er hierdoor een standaardwerk met een totaaloverzicht van de klassieke keuken. Met een voorwoord van Johannes van Dam, Jaap Klosse en Jan Maesen.

Franse chefkok Escoffier

Georges Auguste Escoffier (1846-1935) mocht vele groten der aarde tot zijn vrienden en bewonderaars rekenen, waaronder de actrice Sarah Bernardt en Edward, Prince of Wales. Keizer Wilhelm noemde Escoffier ‘kok van keizers en keizer der koks’. De Franse president gaf Escoffier het lintje van het Légion d’Honneur en later werd Escoffier zelfs officier van het Légion d’Honneur.

Kookboek van de klassieke Franse keuken

Auguste Escoffier is een legendarische naam voor chefs en fijnproevers. Zijn Kookboek van de klassieke keuken (Le Guide Culinaire) wordt nog steeds door meesterkoks overal ter wereld geroemd én gebruikt. Ruim een eeuw na eerste publicatie heeft dit standaardwerk, waarin Escoffier de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegt, nog niets aan actualiteit verloren.

[Samenvatting]

Al 20 jaar was de Nederlandse vertaling uitverkocht maar nu is eindelijk de herdruk van de bijbel voor amateurkoks verschenen, voor het eerst uitgebreid met 48 kleurenfoto’s van gerechten die volgens Ma Cuisine receptuur zijn bereid. Naast zijn wereldberoemde kookboek Guide Culinaire , (in Nederlandse vertaling Kookboek voor de Klassieke Keuken) schreef meesterkok Auguste Escoffier een tweede boek: ‘Ma Cuisine’. Ook voor amateurkoks kwam er hierdoor een standaardwerk met een totaaloverzicht van de klassieke keuken. Met een voorwoord van Johannes van Dam, Jaap Klosse en Jan Maesen.

Franse chefkok Escoffier

Georges Auguste Escoffier (1846-1935) mocht vele groten der aarde tot zijn vrienden en bewonderaars rekenen, waaronder de actrice Sarah Bernardt en Edward, Prince of Wales. Keizer Wilhelm noemde Escoffier ‘kok van keizers en keizer der koks’. De Franse president gaf Escoffier het lintje van het Légion d’Honneur en later werd Escoffier zelfs officier van het Légion d’Honneur.

Kookboek van de klassieke Franse keuken

Auguste Escoffier is een legendarische naam voor chefs en fijnproevers. Zijn Kookboek van de klassieke keuken (Le Guide Culinaire) wordt nog steeds door meesterkoks overal ter wereld geroemd én gebruikt. Ruim een eeuw na eerste publicatie heeft dit standaardwerk, waarin Escoffier de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegt, nog niets aan actualiteit verloren.

€ 29,75

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij libris.nl Boekenwereld of bol.com

Gratis bezorging vanaf 17,50
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol. en Libris

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!