Van aardappelpuree tot zuringsoufflé
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten.
Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen te hangen en groenten te gaan verbouwen. Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante wetenswaardigheden te vertellen.
‘Het is gelukt; het groentekookboek van Jane Grigson heeft een waardige opvolger gekregen.’ Jonah Freud, De Kookboekhandel
‘Een leerboek, een kookboek, een boek om van te smullen!’ Yvonne Kroonenberg
Mari Maris weet alles over groenten; dat liet ze al zien met de door pers en publiek bejubelde ‘Groentebijbel’ (25.000 verkochte exemplaren). Ze is kok, verbouwt al jaren haar eigen groenten, én is eigenaresse van ‘le Jardin des Etoiles’ in de Picardie. Het enthousiasme waarmee ze vertelt over haar belevenissen en plattelandsperikelen werkt zo aanstekelijk dat het lastig kiezen is tussen verder lezen, of de keuken in.