Skip to content
Jacques Meerman

Mediterraneo

[JAAR] 2019
[PAGINA’S] 352
[UITGEVER] Ambo | Anthos
€ 24,99

Een culinaire reisgids van de mediterrane middeleeuwen

Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan.

In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw.

In navolging van zijn alom bejubelde Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken schrijft Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de voornaamste eetculturen van Europa met elkaar in verband durft te brengen. Met zijn recepten, verhalen, analyses en achtergronden biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken. Een culinair-historische reisgids om je vingers bij af te likken.

“Een spannende en betoverende culinaire odyssee, een verbazingwekkend verhaal dat laat zien wat we vandaag de dag op ons bord hebben.’ – Claudia Roden

[Samenvatting]

Een culinaire reisgids van de mediterrane middeleeuwen

Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan.

In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw.

In navolging van zijn alom bejubelde Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken schrijft Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de voornaamste eetculturen van Europa met elkaar in verband durft te brengen. Met zijn recepten, verhalen, analyses en achtergronden biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken. Een culinair-historische reisgids om je vingers bij af te likken.

“Een spannende en betoverende culinaire odyssee, een verbazingwekkend verhaal dat laat zien wat we vandaag de dag op ons bord hebben.’ – Claudia Roden

€ 24,99

Makkelijk bestellen
Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij Libris.nl of Bol.com

Gratis bezorging vanaf 15 euro
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Libris of Bol.com
frankrijk boeken logo

Zo houden wij onze website advertentie vrij!
Frankrijk Boeken is een initiatief van enthousiaste Frankrijk liefhebbers.
De kosten van de website worden betaald door een kleine commissie die we ontvangen bij de bestelling van een boek via Libris.nl en Bol.com.

Bestel dit boek

Frankrijk Boeken is geen webshop. Je kunt de boeken bestellen via de knoppen hierboven.

frankrijk boeken logo

Zo houden wij onze website advertentie vrij!
Frankrijk Boeken is een initiatief van enthousiaste Frankrijk liefhebbers. De kosten van de website worden betaald door een kleine commissie die we ontvangen bij de bestelling van een boek via Libris.nl en Bol.com.