Verleidelijke recepten, weelderige fotografie – ‘Mijn keuken’neemt de lezer onmiddellijk mee naar het Franse platteland. Frans comfort food ten top.
Toen Mimi Thorisson met haar gezin van Parijs naar het afgelegen Médoc verhuisde, maakte ze kennis met overheerlijke en seizoensgebonden producten – van lokale boeren en uit de aangrenzende bossen. En ze ontdekte de tijd om te koken. Dat alles resulteerde in dit verrukkelijke boek. De verwarmende recepten – Gebraden kip met kruiden en crème fraîche, Cèpe- en peterselietaartjes, Appeltaart met oranjebloesemwater en Gezouten boter met crème caramel – brengen de sfeer van het Franse platteland in huis. ‘Mijn keuken’ is veel meer dan alleen een kookboek: het geeft tevens een intiem inkijkje in het leven op de oude boerderij. Met prachtige foto’s van echtgenoot Oddur.
Mimi Thorisson verruilde haar stadse leven voor een huis op het platteland en creëerde daar – tussen de wijngaarden en vlak bij de zee – een idyllische wereld. Op verzoek van vrienden die meer wilden weten over haar eetgewoontes en de streek begon ze daar met haar smaakvol samengestelde blog Manger. Haar schrijfervaring, voorheen werkte Mimi als journalist voor CNN, gecombineerd met haar liefde voor eten mondde uiteindelijk uit in het heerlijke ‘Mijn keuken’.