Deel 2 in de Moord op het menu-serie. Kieffer is gast bij een diner in Parijs. Daar valt Europa’s beroemdste sushichef dood neer. Diagnose: visvergiftiging. Maar Kieffer vermoedt dat dat niet klopt…
Sinds Xavier Kieffer een relatie heeft met de beroemdste gastro-criticus van Frankrijk, wordt hij uitgenodigd voor de meest exclusieve evenementen. Maar het nobele diner met de Parijse burgemeester eindigt na het voorgerecht: Ryuunosuke Mifune, Europa’s beroemdste sushichef, valt plotseling dood neer. De diagnose is visvergiftiging. Maar Kieffer is sceptisch en merkt al snel dat er dingen niet kloppen. Hij duikt in de wereld van sushi en realiseert zich dat er vis is die duurder is dan goud – en waardevoller dan een mensenleven…
Tom Hillenbrand (1972) heeft Europese politicologie gestudeerd en was jarenlang online chef van Spiegel. Eerder schreef hij non-fictie en thrillers, waarvoor hij diverse prijzen won. De koffiedief is zijn eerste historische roman.