Ongebaande paden

[JAAR] Juni 2017
[PAGINA’S] 176
[UITGEVER] de Arbeiderspers
€ 18,99

Frankrijk boeken bestelservice

Bestel ‘Ongebaande paden’ eenvoudig en snel bij onze aangesloten webwinkels:

[SAMENVATTING]

Een voetreis dwars door Frankrijk
Weg van de digitale wereld en geasfalteerde snelwegen – het boek dat je meeneemt naar een ongekend Frankrijk

Drie jaar geleden kostte een zware val Sylvain Tesson bijna het leven. Hij beloofde zichzelf dwars door Frankrijk te gaan lopen als hij voldoende zou herstellen. Aldus geschiedde, en zo begon hij in augustus 2015 in het uiterste zuidoosten van Frankrijk aan een wandeling die hem ver wegbracht van de bewoonde wereld en onze alomtegenwoordige technologie. Zijn tocht voerde, door de zelfopgelegde restrictie dat hij alleen over onverharde wegen mocht lopen, dwars door de ongerepte natuur, over soms nauwelijks begaanbaar terrein en langs barre uithoeken. Een kleine drie maanden later eindigde zijn voetreis aan de noordwestkust.

Wandelen over de laatste ‘woeste gronden’ van Frankrijk

[RECENSIE]

Een wandeltocht van twee maanden met als grote uitdaging de gewone wegen en bewoonde wereld zoveel mogelijk te vermijden. Dat lijkt in deze tijd een bijna onmogelijke opgave. Tesson wandelt met weinig bagage en met gedetailleerde kaarten over eeuwenoude, soms verdwenen paden en slaapt vaak in de open lucht of verlaten schuren.

Uitgegeven door AW Bruna, 2015. Paperback, 384 pagina’s, vertaald door Marga Blankestijn
Oorspronkelijke titel: Nymphéas noirs 2011


Na een val van een hoge ladder, tijdens het opknappen van zijn huis, raakt Sylvain Tesson ernstig gewond en kijkt hij de dood in de ogen. Hij moet langdurig revalideren. Als hij hier ooit nog bovenop komt dan maakt hij een voetreis dwars door Frankrijk; dat is een keiharde afspraak die hij met zichzelf maakt. Belofte maakt schuld en hij gaat op pad, met een stevige wandelstok. De voetreis gaat van het uiterste zuidoosten van Frankrijk naar het noordelijkste puntje van de Normandische kust.

Sylvain wandelt over landweggetjes, herderspaden, oude Romeinse wegen, langs bosranden en over particuliere grondgebieden. Het vermijden van de bewoonde wereld en grotere wegen verheft hij tot kunst. Onbegaande paden. Auteur en wandelaar Tesson verreikt zijn wandeltocht met literaire mijmeringen. Op sommige stukken van zijn reis laat hij zich vergezellen door een vriend om de zelfverkozen eenzaamheid enigszins te verlichten. Want het blijkt nog te kunnen: wandelen door een groot Westers land met miljoenen inwoners zonder iemand tegen te komen. Weg van de beschaving komt hij soms mensen tegen die nog leven alsof de tijd heeft stil gestaan.

Sylvain Tesson is wandelaar, hij heeft grote delen van de wereld bewandeld, maar nauwelijks in zijn geboorteland Frankrijk. Hij wandelt van de ene verrassing naar de andere  en ontdekt onderweg allerlei kleine schatten. Ongebaande paden laat zien dat je je nog steeds kunt onttrekken aan de jachtige samenleving zonder snelwegen en bereik van je mobiele telefoon.

Sylvain Tesson (1972) is geograaf en schrijver en komt uit een rijk geslacht van acteurs en journalisten. Hij maakte eerder reizen over alle continenten, veelal te voet of op de motor. Met het boek ‘Zes maanden in de Siberische wouden’ werd hij bekend in Frankrijk.

[Redactie]

frankrijkbinnendoor loire omslag 3d f 300

Meld je aan op onze nieuwsbrief

Vrienden Frankrijk Boeken

Frankrijk Boeken - logo van franse bodem
Frankrijkpuur Logo 240
Frankrijk Boeken - logo van franse bodem
Frankrijkpuur Logo 240
Tips Frankrijk Logo 240
Frankrijk Boeken - logo dorpen in frankrijk
Tips Frankrijk Logo 240
Frankrijk Boeken - logo dorpen in frankrijk
ReizenReizen