Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Oui, chef!

[JAAR] 2020
[PAGINA’S] 464
[UITGEVER] J.M. Meulenhoff

[Samenvatting]

Avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken

De langverwachte opvolger van de bestseller Hitte, voor de lezers van Anthony Bourdain en fans van de Netflix-serie Chef’s Table

Een nieuw hilarisch en obsessief verslag van bestsellerauteur Bill Buford, dit keer vanuit de keuken van een Frans Michelin-restaurant: onveranderlijk onweerstaanbaar en intrigerend

Stuntelend met de Franse taal, maar er wel van overtuigd dat hij de kunst van het Franse koken onder de knie zal krijgen, begint Bill Buford aan wat een waanzinnige zoektocht van vijf jaar wordt.

Met zijn vrouw en driejarige tweelingzonen trekt hij naar Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hij gaat studeren aan het beroemde Institut Bocuse en koken in het legendarische en met een Michelin-ster bekroonde La Mère Brazier. De Franse keuken wordt een obsessie: is hij de gastronomische geheimen die hij leert waardig? En is de Franse keuken, zoals alle Italianen die hij in Toscane ontmoette hem vertelden, eigenlijk schatplichtig aan (mon dieu!) de Italiaanse?

Met zijn kenmerkende humor, gevoel voor avontuur en meesterlijk vermogen om zichzelf – en ons – helemaal in zijn zoektocht onder te dompelen, schreef Bill Buford een boek dat van ons allen een kenner van de Franse keuken maakt.

[Samenvatting]

Avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken

De langverwachte opvolger van de bestseller Hitte, voor de lezers van Anthony Bourdain en fans van de Netflix-serie Chef’s Table

Een nieuw hilarisch en obsessief verslag van bestsellerauteur Bill Buford, dit keer vanuit de keuken van een Frans Michelin-restaurant: onveranderlijk onweerstaanbaar en intrigerend

Stuntelend met de Franse taal, maar er wel van overtuigd dat hij de kunst van het Franse koken onder de knie zal krijgen, begint Bill Buford aan wat een waanzinnige zoektocht van vijf jaar wordt.

Met zijn vrouw en driejarige tweelingzonen trekt hij naar Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hij gaat studeren aan het beroemde Institut Bocuse en koken in het legendarische en met een Michelin-ster bekroonde La Mère Brazier. De Franse keuken wordt een obsessie: is hij de gastronomische geheimen die hij leert waardig? En is de Franse keuken, zoals alle Italianen die hij in Toscane ontmoette hem vertelden, eigenlijk schatplichtig aan (mon dieu!) de Italiaanse?

Met zijn kenmerkende humor, gevoel voor avontuur en meesterlijk vermogen om zichzelf – en ons – helemaal in zijn zoektocht onder te dompelen, schreef Bill Buford een boek dat van ons allen een kenner van de Franse keuken maakt.

€ 24,99

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com

Gratis bezorging vanaf 17,50
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol.com