Skip to content

Echt alle boeken over Frankrijk!

Praliné

[JAAR] 2013
[PAGINA’S] 320
[UITGEVER] Racine

[Samenvatting]

Praliné, het handboek voor professionals

In dit nieuwe boek eert Stéphane Leroux, Meilleur Ouvrier de France Pâtissier, een gastronomisch erfgoed van Franse origine, praliné, een van de nobelste ingrediënten uit de patisserie en de chocolaterie. Door zijn uitgebreide palet smaken en texturen voedt praliné de creativiteit van banketbakkers, chocolatiers en confiseurs, en dankzij de aanwezigheid van noten is het nog goed voor de gezondheid ook. Na een historisch overzicht van de praliné en uitleg over hoe hij gemaakt wordt, herwerkt Stéphane Leroux de basisrecepten van verschillende soorten praliné (met amandelen, hazelnoten, lichte, donkere, met sesamzaadjes, met pijnboompitten, okkernoten enz.) en gebruikt hij praliné in taarten en cakes, nagerechten, chocolade en confiserie, snacks en repen, petitfours… Afronden doet hij met de basisversieringen die ook worden geïllustreerd. Dankzij de prachtige foto’s van Romy Tembuyser slaagt Stéphane Leroux erin zijn passie doorheen dit boek uit te dragen en ons in vervoering te brengen.

[Samenvatting]

Praliné, het handboek voor professionals

In dit nieuwe boek eert Stéphane Leroux, Meilleur Ouvrier de France Pâtissier, een gastronomisch erfgoed van Franse origine, praliné, een van de nobelste ingrediënten uit de patisserie en de chocolaterie. Door zijn uitgebreide palet smaken en texturen voedt praliné de creativiteit van banketbakkers, chocolatiers en confiseurs, en dankzij de aanwezigheid van noten is het nog goed voor de gezondheid ook. Na een historisch overzicht van de praliné en uitleg over hoe hij gemaakt wordt, herwerkt Stéphane Leroux de basisrecepten van verschillende soorten praliné (met amandelen, hazelnoten, lichte, donkere, met sesamzaadjes, met pijnboompitten, okkernoten enz.) en gebruikt hij praliné in taarten en cakes, nagerechten, chocolade en confiserie, snacks en repen, petitfours… Afronden doet hij met de basisversieringen die ook worden geïllustreerd. Dankzij de prachtige foto’s van Romy Tembuyser slaagt Stéphane Leroux erin zijn passie doorheen dit boek uit te dragen en ons in vervoering te brengen.

€ 29,90

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij libris.nl of bol.

Gratis bezorging vanaf 17,50
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol. en Libris

Wist je dat
je met elke online bestelling bij Libris.nl ook je lokale boekhandel ondersteunt!