Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Quill pen 6 – Uit het niets

[JAAR] Mei 2016
[PAGINA’S] 144
[UITGEVER] Sylfaen

[Samenvatting]

In 1990 emigreren Jos en Hanny van Hoeijen naar Frankrijk. De jongste zoon verhuist mee, de oudste zoon blijft in Amersfoort achter om zijn studie af te maken. Met de verhuizing lijkt een droom uit te komen: het starten van een eigen bedrijf. Het echtpaar heeft namelijk een oude, vervallen boerderij met bijhorende stallen en grondgebied in het gehucht Lallé in de Corrèze opgekocht. Het plan is om er een camping te gaan beginnen. Dat betekent dat er hard gewerkt moet worden voordat de droom echt gerealiseerd zal zijn. Gedurende de eerste vijf jaar is het inderdaad hard ploeteren en weinig verdienen, zodat het niet vreemd is dat soms de vertwijfeling hard toeslaat. Slechts kort, want direct wordt de draad weer opgepakt en stug doorgewerkt om beetje bij beetje de droom werkelijkheid te laten worden.
In ‘Uit het niets’ beschrijft Hanny van Hoeijen de ervaringen van deze eerste vijf jaren, die worden afgesloten met de feestelijke opening van restaurant ‘La tête d’ail’ in 1995. Openhartig en met veel humor beschrijft ze over de moeizame start van de onderneming, de vele veldslagen die ze met de Franse overheid moest voeren en de talrijke ups-and-downs in de beginjaren. Ze schrijft ook over de vaak hilarische ervaringen en hun warme contacten met de plaatselijke bevolking. Uit de vele korte verhalen komt als leidraad naar voren dat niets in het leven zeker is en dat je in elke situatie altijd weer nieuwe keuzes kunt maken. Een optimistische leidraad en praktisch uitgangspunt, waardoor het boek een nuttig handboek kan zijn voor nieuwe dromers.

[Samenvatting]

In 1990 emigreren Jos en Hanny van Hoeijen naar Frankrijk. De jongste zoon verhuist mee, de oudste zoon blijft in Amersfoort achter om zijn studie af te maken. Met de verhuizing lijkt een droom uit te komen: het starten van een eigen bedrijf. Het echtpaar heeft namelijk een oude, vervallen boerderij met bijhorende stallen en grondgebied in het gehucht Lallé in de Corrèze opgekocht. Het plan is om er een camping te gaan beginnen. Dat betekent dat er hard gewerkt moet worden voordat de droom echt gerealiseerd zal zijn. Gedurende de eerste vijf jaar is het inderdaad hard ploeteren en weinig verdienen, zodat het niet vreemd is dat soms de vertwijfeling hard toeslaat. Slechts kort, want direct wordt de draad weer opgepakt en stug doorgewerkt om beetje bij beetje de droom werkelijkheid te laten worden.
In ‘Uit het niets’ beschrijft Hanny van Hoeijen de ervaringen van deze eerste vijf jaren, die worden afgesloten met de feestelijke opening van restaurant ‘La tête d’ail’ in 1995. Openhartig en met veel humor beschrijft ze over de moeizame start van de onderneming, de vele veldslagen die ze met de Franse overheid moest voeren en de talrijke ups-and-downs in de beginjaren. Ze schrijft ook over de vaak hilarische ervaringen en hun warme contacten met de plaatselijke bevolking. Uit de vele korte verhalen komt als leidraad naar voren dat niets in het leven zeker is en dat je in elke situatie altijd weer nieuwe keuzes kunt maken. Een optimistische leidraad en praktisch uitgangspunt, waardoor het boek een nuttig handboek kan zijn voor nieuwe dromers.

€ 14,95

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com

Gratis bezorging vanaf 17,50
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol.com