Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Rue Tatin

[JAAR] 2002
[PAGINA’S] 272
[UITGEVER] Sirene

[Samenvatting]

In 1994 vestigde de Amerikaanse chef-kok en kokboekenschrijfster Susan Herrman Loomis zich in Louviers, een van de schilderachtigste dorpjes van Normandië.
In Rue Tatin vertelt Loomis op levendige wijze over de wonderbaarlijke manier waarop ze met haar man het vervallen klooster restaureert waar zij van plan is haar kookschool te vestigen. Terwijl binnen de okergele en azuurblauwe tegels tevoorschijn komen, nemen de uitdagingen buiten het gebouw toe. Van krakers en een knorrige priester als buurman tot een hechte gemeenschap die niets moet hebben van buitenstaanders.
Loomis neemt de lezer mee naar een wereld waar de mensen eeuwenoude tradities koesteren en uitgebreid genieten van lang tafelen met overheerlijke gerechten en volle wijnen. Rue Tatin schetst een ontroerend beeld van de vriendschappen, het heerlijke eten en de eenvoudige geneugten van het dagelijks leven in dit prachtige stukje Frankrijk.
Chefkok Susan Herrmann Loomis lardeert haar verhaal met bijzondere streekrecepten, zoals appeltaart met tijm, eendenborst met cider, en in witte wijn- en mosterd gesmoorde kip.
‘Waar de meeste Amerikaanse schrijvers gewoon van Frankrijk houden, ként Susan Loomis het ook echt: de geuren, de inwoners en de gewoontes. Met Rue Tatin bewijst zij dat ze al evenzeer een geboren schrijfster is als een geboren chef-kok’ Adam Gopnik, auteur van Paris to the Moon
‘Susan Loomis’ gezellige Franse keuken is een van mijn favoriete plekken ter wereld. Als je van eten en van Frankrijk houdt en ervan droomt er te wonen, lees dan Rue Tatin’ Barbara Tropp, schrijver van het China Moon Cookbook
‘Wat een genot om te worden verleid door haar heerlijke verhalen, en een keuken te worden binnengeleid die is vervuld van de onweerstaanbare smaken en aroma’s van Normandië’ Alice Waters, auteur van het Chez Panisse Café Cookbook
‘Susans charmante relaas over wonen en werken in Frankrijk is net als haar recepten: heerlijk, soms verrassend, en altijd bevredigend’ Joanna Killeen en George Germon, auteurs van Cucina Simpatica
‘In dit boek vertelt Susan Loomis ons over haar rijke gezinsleven, een wereld van ongelofelijke Franse vriendschappen, en bewijst vooral dat iedere droom in vervulling kan gaan’ Patricia Wells, auteur van Patricia Wells at home in the Provence
‘Een warm, praktisch verslag van renovaties en onthullingen, en van groeiende acceptatie op het Franse platteland’ Mail on Sunday
Susan Herrmann Loomis schreef diverse kookboeken. Ze woont met haar man en twee kinderen in Louviers, Frankrijk, waar ze eigenaresse is van en lesgeeft aan de kookschool On Rue Tatin. Ze schreef eveneens Tarte Tatin.

[Samenvatting]

In 1994 vestigde de Amerikaanse chef-kok en kokboekenschrijfster Susan Herrman Loomis zich in Louviers, een van de schilderachtigste dorpjes van Normandië.
In Rue Tatin vertelt Loomis op levendige wijze over de wonderbaarlijke manier waarop ze met haar man het vervallen klooster restaureert waar zij van plan is haar kookschool te vestigen. Terwijl binnen de okergele en azuurblauwe tegels tevoorschijn komen, nemen de uitdagingen buiten het gebouw toe. Van krakers en een knorrige priester als buurman tot een hechte gemeenschap die niets moet hebben van buitenstaanders.
Loomis neemt de lezer mee naar een wereld waar de mensen eeuwenoude tradities koesteren en uitgebreid genieten van lang tafelen met overheerlijke gerechten en volle wijnen. Rue Tatin schetst een ontroerend beeld van de vriendschappen, het heerlijke eten en de eenvoudige geneugten van het dagelijks leven in dit prachtige stukje Frankrijk.
Chefkok Susan Herrmann Loomis lardeert haar verhaal met bijzondere streekrecepten, zoals appeltaart met tijm, eendenborst met cider, en in witte wijn- en mosterd gesmoorde kip.
‘Waar de meeste Amerikaanse schrijvers gewoon van Frankrijk houden, ként Susan Loomis het ook echt: de geuren, de inwoners en de gewoontes. Met Rue Tatin bewijst zij dat ze al evenzeer een geboren schrijfster is als een geboren chef-kok’ Adam Gopnik, auteur van Paris to the Moon
‘Susan Loomis’ gezellige Franse keuken is een van mijn favoriete plekken ter wereld. Als je van eten en van Frankrijk houdt en ervan droomt er te wonen, lees dan Rue Tatin’ Barbara Tropp, schrijver van het China Moon Cookbook
‘Wat een genot om te worden verleid door haar heerlijke verhalen, en een keuken te worden binnengeleid die is vervuld van de onweerstaanbare smaken en aroma’s van Normandië’ Alice Waters, auteur van het Chez Panisse Café Cookbook
‘Susans charmante relaas over wonen en werken in Frankrijk is net als haar recepten: heerlijk, soms verrassend, en altijd bevredigend’ Joanna Killeen en George Germon, auteurs van Cucina Simpatica
‘In dit boek vertelt Susan Loomis ons over haar rijke gezinsleven, een wereld van ongelofelijke Franse vriendschappen, en bewijst vooral dat iedere droom in vervulling kan gaan’ Patricia Wells, auteur van Patricia Wells at home in the Provence
‘Een warm, praktisch verslag van renovaties en onthullingen, en van groeiende acceptatie op het Franse platteland’ Mail on Sunday
Susan Herrmann Loomis schreef diverse kookboeken. Ze woont met haar man en twee kinderen in Louviers, Frankrijk, waar ze eigenaresse is van en lesgeeft aan de kookschool On Rue Tatin. Ze schreef eveneens Tarte Tatin.

€ 9,95

Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij bol.com

Gratis bezorging vanaf 20,00
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Bol.com