Skip to content
Erwin de Decker Paul Jacobs

Table d’hôtes

[JAAR] 2005
[PAGINA’S] 176
[UITGEVER] Uitgeverij Terra – Lannoo
€ 9,25

Aan tafel bij Belgen in Frankrijk

Schuif mee aan tafel bij Belgen die hun huis in Frankrijk openstellen voor reizigers. Proef hoe gul ze de rijkdom van de Franse keuken koppelen aan Belgische gastvrijheid. Peter Jacobs en Erwin De Decker, de auteurs van de bestsellende reisgids Thuis in Frankrijk: Logeren bij Belgen, selecteerden twintig originele menu’s van Belgen die in Frankrijk een chambre d’hôtes hebben en ‘s avonds hun gasten aan de table d’hôtes uitnodigen. Kris Vlegels reisde hen achterna en fotografeerde het gepassioneerde werk in de keuken en de gezellige ambiance bij de gasten. Samen aan de lange houten tafel, op het terras of bij het zwembad, onder de sterrenhemel, naast de kruidentuin. De geur van lavendel en het getjirp van krekels. Een goed gesprek, en vooral: lekker eten en drinken. Lam van de baai van de Somme, meloen van Cavaillon, foie gras uit de Périgord, geitenkaas in de Cévennes, kastanjes uit de Ardèche, truffels van de Drôme, verse kruiden uit de Provence, wilde asperges van de Languedoc… Streekproducten en groenten uit de moestuin worden hier degelijk klassiek bereid of met fantasie verwerkt in exotisch aandoende gerechten. Zestig recepten die je doen verlangen naar la douce France. Kortom: herbeleef de vakantie op je bord.

[Samenvatting]

Aan tafel bij Belgen in Frankrijk

Schuif mee aan tafel bij Belgen die hun huis in Frankrijk openstellen voor reizigers. Proef hoe gul ze de rijkdom van de Franse keuken koppelen aan Belgische gastvrijheid. Peter Jacobs en Erwin De Decker, de auteurs van de bestsellende reisgids Thuis in Frankrijk: Logeren bij Belgen, selecteerden twintig originele menu’s van Belgen die in Frankrijk een chambre d’hôtes hebben en ‘s avonds hun gasten aan de table d’hôtes uitnodigen. Kris Vlegels reisde hen achterna en fotografeerde het gepassioneerde werk in de keuken en de gezellige ambiance bij de gasten. Samen aan de lange houten tafel, op het terras of bij het zwembad, onder de sterrenhemel, naast de kruidentuin. De geur van lavendel en het getjirp van krekels. Een goed gesprek, en vooral: lekker eten en drinken. Lam van de baai van de Somme, meloen van Cavaillon, foie gras uit de Périgord, geitenkaas in de Cévennes, kastanjes uit de Ardèche, truffels van de Drôme, verse kruiden uit de Provence, wilde asperges van de Languedoc… Streekproducten en groenten uit de moestuin worden hier degelijk klassiek bereid of met fantasie verwerkt in exotisch aandoende gerechten. Zestig recepten die je doen verlangen naar la douce France. Kortom: herbeleef de vakantie op je bord.

€ 9,25

Makkelijk bestellen
Bestel dit boek gewoon zoals je dat gewend bent bij Libris.nl of Bol.com

Gratis bezorging vanaf 15 euro
Vandaag besteld morgen in huis
Veilig betalen bij Libris of Bol.com
frankrijk boeken logo

Zo houden wij onze website advertentie vrij!
Frankrijk Boeken is een initiatief van enthousiaste Frankrijk liefhebbers.
De kosten van de website worden betaald door een kleine commissie die we ontvangen bij de bestelling van een boek via Libris.nl en Bol.com.

Bestel dit boek

Frankrijk Boeken is geen webshop. Je kunt de boeken bestellen via de knoppen hierboven.

frankrijk boeken logo

Zo houden wij onze website advertentie vrij!
Frankrijk Boeken is een initiatief van enthousiaste Frankrijk liefhebbers. De kosten van de website worden betaald door een kleine commissie die we ontvangen bij de bestelling van een boek via Libris.nl en Bol.com.