Aan tafel bij Belgen in Frankrijk
Schuif mee aan tafel bij Belgen die hun huis in Frankrijk openstellen voor reizigers. Proef hoe gul ze de rijkdom van de Franse keuken koppelen aan Belgische gastvrijheid. Peter Jacobs en Erwin De Decker, de auteurs van de bestsellende reisgids Thuis in Frankrijk: Logeren bij Belgen, selecteerden twintig originele menu’s van Belgen die in Frankrijk een chambre d’hôtes hebben en ‘s avonds hun gasten aan de table d’hôtes uitnodigen. Kris Vlegels reisde hen achterna en fotografeerde het gepassioneerde werk in de keuken en de gezellige ambiance bij de gasten. Samen aan de lange houten tafel, op het terras of bij het zwembad, onder de sterrenhemel, naast de kruidentuin. De geur van lavendel en het getjirp van krekels. Een goed gesprek, en vooral: lekker eten en drinken. Lam van de baai van de Somme, meloen van Cavaillon, foie gras uit de Périgord, geitenkaas in de Cévennes, kastanjes uit de Ardèche, truffels van de Drôme, verse kruiden uit de Provence, wilde asperges van de Languedoc… Streekproducten en groenten uit de moestuin worden hier degelijk klassiek bereid of met fantasie verwerkt in exotisch aandoende gerechten. Zestig recepten die je doen verlangen naar la douce France. Kortom: herbeleef de vakantie op je bord.