Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Langzaam door Frankrijk

Langzaam door Frankrijk

Wordt het péage of lekker genieten?

Onderweg naar onze bestemming zijn we al snel geneigd om even snel de péage te pakken. Dat schiet natuurlijk lekker op maar dat het ook anders kan laten deze boeken zien.

Retour de France

Peter Giesen neemt je in Retour de France mee over de oude Route Nationale 7, die van Parijs naar de Cote d’Azur loopt. Deze nostalgische route gaat dwars door het oude en het nieuwe Frankrijk. Onderweg maak je kennis met de islam in de Banlieues, de hofcultuur van Versailles, de geschiedenis van de auto-industrie, de kunst en nog veel meer. Deze Volkskrant journalist geeft ons een boeiende inkijk in de veranderende Franse maatschappij.

Langzaam door Frankrijk

Peter Jacobs en Erwin de Decker hebben al veel boeken over Frankrijk op hun naam staan. Ook dit boek volgt de Route Nationale 7 naar het Zuiden maar de auteurs hebben onderweg vooral aandacht voor lekker eten en drinken, kunst en natuur, wandelingen en ontspanning. De route is ingedeeld in 12 etappes met kaartjes en voorzien van talloze anekdotes.

Lannoo’s Autoboek Frankrijk

Dit lekkere dikke boek (336 pagina’s) neemt je mee langs de mooiste plekjes van Frankrijk in 12 adembenemende reisroutes. Ontdek de immense verscheidenheid aan landschappen en cultuur binnen eenzelfde land. Bezichtig de krijtrotsen in Bretagne, verwen je smaakzin in de Champagnestreek, doorkruis lavendelvelden in de Provence of flaneer langs luxueuze jachten aan de Côte d’Azur. Dankzij de praktische gedetailleerde stadsplattegronden en de overzichtskaarten zie je in een oogopslag alle hoogtepunten onderweg. Onuitputtelijke inspiratie voor een weekendje weg of autovakantie door la douce France.

Reisgids voor levensgenieters

In dit persoonlijke reisverslag van meer dan 300 pagina’s nemen vrienden Rik Felderhof en Hans Melissen je mee op een trip down memory lane van Maastricht tot St-Tropez. Tijdens de reis worden herinneringen opgehaald aan hun lange vriendschap, zwerven ze langs verborgen herbergen, ontmoeten ze kleurrijke personen en is het genieten van de heerlijkheden die worden opgediend en ingeschonken. Naast de verhalen staat de gids boordevol praktische tips over bezienswaardigheden, hotels en restaurants onderweg. De reisgids is geïllustreerd met prachtige beelden van de streken en steden onderweg, persoonlijke kiekjes uit het archief en praktische stadskaartjes.

 

Peter Giesen - Retour de France Peter Jacobs - Langzaam door Frankrijk