Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Lupin boeken door Netflix mateloos populair

Direct na de eerste Netflix-serie over de Franse nationale held Arsene Lupin schoten de verkoopcijfers van Uitgeverij Oevers de lucht in. De Nederlandse vertalingen van de Franse boeken over de galante inbreker Arsène Lupin, waarop de serie is gebaseerd, zijn momenteel niet aan te slepen. Netflix heeft met de serie Lupin een enorme hit gescoord. De tweede serie kon dan ook niet lang uitblijven en staat inmiddels ook op Netflix.

In de serie Lupin probeert de dief Assane Diop (gespeeld door Omar Sy, bekend van oa Intouchables) een rijke Franse familie ten val te brengen, omdat die zijn vader onrecht heeft aangedaan. Daarbij laat hij zich inspireren door de avonturen van de galante dief Arsène Lupin, een karakter van de schrijver Maurice Leblanc. Een geniale manier om de boeken van Leblanc naar de deze tijd te verplaatsen.

De boekenreeks, de Franse tegenhanger van Sherlock Holmes, is in Frankrijk ongekend populair. De boeken worden daar ook op school gelezen.

Het dubbelleven van Arsène Lupin 813, deel vier van Lupin is nu verschenen

Nu is verschenen het eerste deel (van twee) van Het dubbelleven van Arsène Lupin 813. In deze roman wordt Arsène Lupin onterecht beschuldigd van de moord op Rudolf Kesselbach. Lupin leidt daarom het politieonderzoek om zichzelf te zuiveren door de echte moordenaar te vinden van Kesselbach. Welke mysterieuze onderneming bracht deze buitengewoon rijke Zuid-Afrikaanse diamantkoning naar Parijs? Wat betekent het nummer 813 op een doos die hij in zijn bezit heeft? En wie is die mysterieuze baron Altenheim?

Klik op een boek voor meer informatie

Maurice Leblanc Arsene Lupin, De Holle Naald  Maurice Leblanc Arsène Lupin Versus Herlock SholmesArsène Lupin Gentleman Inbreker  arsène lupin 4 deel 1 het dubbelleven van arsène lupin