Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Recensie ‘Reisgids Frankrijk Puur’ van Martijn Joosse

50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken

Frankrijk Puur is om meerdere redenen een bijzonder boek. Het is een privéproject van Martijn Joosse, je vindt dan ook geen uitgever op de omslag.
Martijn is al meer dan vijf jaar Frankrijkblogger op zijn weblog frankrijkpuur.nl, met honderden inspirerende reisverslagen. Alleen al vanwege de fotografie is het een prachtige website.

De vijftig bestemmingen in het boek zijn gerangschikt op jaargetijde, een bijzonder gegeven voor een reisgids en daarmee misschien meteen de belangrijkste tip die Martijn geeft: geniet in elk seizoen van Frankrijk, maar kies je bestemming wanneer die op zijn mooist is.

Het boek heeft geen inleiding en ook de teksten bij de bestemmingen zijn summier te noemen. Toch is het een waardevolle inspiratiebron voor een volgende vakantiereis. Martijn is naast auteur een groot natuurliefhebber. Wandelen en fietsen is volgens hem de beste manier om het land te ontdekken. Ook wordt een aantal roadtrips beschreven, een geliefde bezigheid van de maker en avonturier Martijn Joosse.

De meeste bestemming liggen op de kaart onder de Loire. Toch zijn het niet alleen de bekende plekken die hij behandelt. Ook in onbekende streken liggen soms de mooiste natuurgebieden, de moeite waard om te ontdekken. Door zijn fotografie komen dorpen en steden verrassend mooi tot leven.

Frankrijk Puur is een ode aan al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. De kusten, de bergen, de cultuur en de historie die je overal aantreft. Maar eigenlijk doe je met die vijftig bestemmingen het land nog tekort, dus zie Frankrijk Puur vooral als inspiratieboek om er zelf op uit te trekken en zoveel mogelijk zelf te ontdekken.

Het boek is prachtig vormgegeven en er is een hoofdrol voor de fotografie weggelegd. Het avontuur om een eigen boek uit geven is door Martijn in ieder geval tot een heel goed einde gebracht!

[Redactie]