Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Samenwerken in het Frans

Zakelijke omgang met Fransen lastig?

Voor de meesten van ons zeker en dat komt naast de taalbarriere ook door de grote cultuurverschillen en de verschillen in omgangsvormen. Fabienne van Dillen laat met haar boek Samenwerken in het Frans zien hoe het beter kan. Het boek richt zich op Nederlanders die zaken doen in Frankrijk, maar komt zeker ook van pas voor Nederlanders die in Frankrijk een tweede huis hebben of een chambres d’hotes of camping runnen.

Het boek staat vol met tips over zaken doen en hoe je de cultuurverschillen kunt overbruggen. Nederlanders zijn vaak nogal direct, Fransen kunnen uren over zaken praten die er ogenschijnlijk niet toe doen. Het resultaat is soms ergernis aan beide kanten. In overzichtelijke hoofdstukken worden al deze onderwerpen behandeld. Omgangsvormen, zakelijk verleiden, leiderschapsstijlen, straattaal, humor en gastronomie.

Daarnaast bevat het boek een beknopte taalcursus Business Frans waarbij je een aantal basissituaties beter aan zult kunnen, zoals het maken van een afspraak, de zakenlunch of zakelijk onderhandelen.

Na het lezen van dit boek weet je alles over de omgangsvormen, zakelijk verleiden en hoe je een samenwerking tussen Nederlanders en Fransen kan laten bloeien. 

Samenwerken In Het Frans

Succesvol zakendoen met Franstaligen – Nu met stappenplan en effectieve training business Frans

Je wilt graag succesvol samenwerken met Franstaligen. Maar je beheerst de Franse taal nog onvoldoende en ook de cultuurverschillen zijn groter dan gedacht. Je ziet veel kansen en mogelijkheden, maar het loopt nog niet zoals je wilt. Na het lezen van dit boek weet je alles over de omgangsvormen, zakelijk verleiden en hoe je een samenwerking tussen Nederlanders en Fransen kan laten bloeien. De tips, de voorbeelden en de opdrachten zorgen ervoor dat je je zekerder voelt, dat je echt in contact komt met je Franstalige collega’s, klanten en professionele relaties en dat je jouw boodschap in het Frans optimaal kunt overbrengen. Daarvoor is als kers op de ‘tarte tatin’ een effectieve training Business Frans toegevoegd. Ben je of wil je aan de slag in Frankrijk? Dan heb je met de aanschaf van dit boek een goede stap gezet. Je leert uitsluitend wat je écht kunt gebruiken. “Frankrijk is toegankelijk, dichtbij en voor Nederland inmiddels de 3e markt wereldwijd. Toch kan men de taal- en cultuurverschillen bij het eerste zakelijke contact als een drempel ervaren. Fabienne verschaft op een professionele, informatieve en speelse manier inzicht daarin en helpt je deze verschillen te overbruggen.

“Frankrijk is toegankelijk, dichtbij en voor Nederland inmiddels de 3e markt wereldwijd. Toch kan men de taal- en cultuurverschillen bij het eerste zakelijke contact als een drempel ervaren. Fabienne verschaft op een professionele, informatieve en speelse manier inzicht daarin en helpt je deze verschillen te overbruggen. Met dit boek op zak zal je met vertrouwen je weg naar Frankrijk vinden!”Michael Pistecky, Hoofd Economisch Beleid en Ondernemen van de NL Ambassade in Parijs

“Toen ik op bladzijde 81 van dit boek de tip las te doen alsof je verliefd bent, wist ik het opeens: Ik ben al mijn hele leven verliefd op Frankrijk, de Franse taal én de Fransen. Daarom werk ik al zo lang zo prettig met ze samen. En dat gun ik u ook van harte! Ik hoop dat dit boek daaraan bijdraagt.” – Sylvie Craenen, Directeur Chambre de Commerce et d’Industrie France – Pays-Bas

GA HIER NAAR HET BOEK