Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Verdoemd, Jerome Loubry – Recensie

Door Bettina Grissen van bettinaschrijft.blogspot.com.


Op Haiti worden mensen vermoord op een gruwelijke manier. Er wordt wel gezegd dat op Haiti 80% van de mensen katholiek is en 100% van de mensen in Voodoo gelooft. 

Inspecteur Simon Bélage onderzoekt de zaak, maar door zijn familiegeschiedenis weigert hij in overweging te nemen dat de moorden te maken hebben met voodoo. Hij denk dat het eerder een zaak is die gaat over de corruptie en armoede die het land lamleggen.

De vermoorde mensen hebben allemaal een connectie met een weeshuis dat al twintig jaar dicht is. Het gelukkige graf, zoals de gruwelijke naam van het weeshuis luidde, verbergt echter een verschrikkelijk geheim. Een geheim waar zes kinderen de dupe van zijn geworden. Maar wie neemt er nu, twintig jaar later, wraak in hun naam?

Tegelijkertijd lezen we het verhaal van Vincent, wiens vrouw Meline is omgekomen door een auto-ongeluk op Haiti. Hij krijgt een vreemd telefoontje dat het ongeluk misschien geen ongeluk was en reist af naar Haiti om achter de waarheid te komen.

Ik heb van Jerome Loubry eerder de thriller Toevluchtsoord gelezen, die ik bijzonder goed vond en die mij steeds op het verkeerde been zette.

Verdoemd is zijn tweede boek dat in het Nederlands vertaald is en opnieuw wist dit boek me te verrassen. Misschien niet helemaal zoals Toevluchtsoord, maar genoeg om niet al vanaf het begin te raden hoe het in elkaar zat. Bovendien is de sfeer van Haiti goed getroffen en is het knap hoe actuele zaken zoals adoptiefraude in het verhaal zijn verweven.

Kortom, een fijne thriller.

Originele Franse titel: De soleil et de Sang (2020)
Nederlandse vertaling: Saskia Taggenbrock

BETTINA GRISSEN

Bestelinformatie Verdoemd

jerome loubry verdoemd
jerome loubry verdoemd