Skip to content

Haal een stukje Frankrijk in huis!

Wat is patisserie?

Wat is patisserie?

Wat is patisserie?

Een patisserie is een bakkerij die gespecialiseerd is in gebak en snoep, en wordt tegelijkertijd gebruikt als term voor het verfijnde gebak gemaakt van deeg of bladerdeeg. Soms gevuld met spijs, geglaceerd, gegarneerd of versierd, dat bij een banketbakker altijd dagelijks vers wordt gemaakt. In Frankrijk zie je de patisserie veel en ook in Nederland zie je banketwinkels die zich graag patisserie noemen. In sommige landen is het een wettelijk gecontroleerde titel die alleen mag worden gebruikt door bakkerijen die een erkende maître pâtissier in dienst hebben.

Patisserie Boek Spread2 Patisserie Boek Spread1

Cremes, macarons, bonbons, taarten, eclairs, brioches, viennoiseries

De echte patissiers maken ware kunstwerkjes van hun banket, rijkelijk versierd met marsepein, creme of chocolade. Denk daarbij aan taarten, petit fours, macarons, eclairs en nog veel meer Frans gebak. De lijst van lekkernijen is bijna eindeloos.

Patisserie Boek Staand

Patisserie handboek voor de amateur én de professional

Met de basisbereidingen voor patisserie, zoals meringue en noga, karamel en soezendeeg.
Patisserie! is het ultieme handboek voor iedere patissier; met meer dan 200 recepten, geïllustreerd met stap-voor-stap-foto’s. Christophe Felder is niet alleen een meester banketbakker maar ook een groot pedagogisch talent. Geschreven met steeds de amateur in het achterhoofd, is dit boek niet alleen geschikt voor de professionele patissier, maar ook een uitermate geschikte handleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in patisserie.
Met 210 recepten en 3200 foto’s op maar liefst 880 pagina’s is Patisserie! een onmisbare bijbel voor iedereen die met (Frans) gebak aan de slag wil in de eigen keuken!

GA HIER NAAR HET BOEK

 


 

Nog meer kleine taartjes

Meike Schaling van Petit gâteau schreef maar liefst drie kookboeken over ‘Kleine taartjes’, voor haar een verzamelterm voor zowel zoete als hartige lekkernijen. Mix en match met verrassende bodems, originele toppings en fruitige gelei’s, en maak de heerlijkste tartelettes, quiches, madeleines of soesjes. Ontdek hoe je bodems maakt met citroen, amandel of pistache en proef originele toppings als chocomousse en fruitige gelei. Met in ‘Nog meer kleine taartjes’ als extra een kleine tour du monde én recepten voor vegan glutenvrije en lactosevrije bodems. Voor bakkers van elk niveau die graag tartelettes maken, en alle bakkers die er maar geen genoeg van kunnen krijgen.

Meike Schaling Nog Meer Kleine Taartjes     Boek Meike Schaling - Kleine hartige taartjes